Gurmánský zážitek    >    

Degustace vína - gurmánský zážitek

Degustace vína - gurmánský zážitek

Degustace vína - gurmánský zážitek
Degustace světových vín

    Degustace vína je rituál. K nalité sklence nejprve přičichnete, zatočíte sklenicí, poté si prohlédnete barvu vína proti světlu a až po chvíli, kterou dáte vínu, aby se otevřelo, jej ochutnáte. Poválíte lehce na jazyku, necháte vaše chuťové buňky absorbovat i tu nejmenší součást tvořící chuť a poté teprve víno polknete. Ponořte se do světa sommeliérů při degustaci nejlepších světových vín.
    Degustace světových vín, 1 osoba, 90 minut

    Představte si to sami: křeslo u hořícího krbu a v ruce sklenice opalizující tekutiny - dvanáctileté single-malt whisky, romantická večeře u moře v Cannes a do nosu šimrající bublinky pravého šampaňského, anglický venkov odpoledne a sytá vůně kvalitního koňaku, nebo vůně jarních Alp a na jazyku chuť vysokoprocentní mléčné čokolády. Takto vypadá ráj chuťových pohárků, rozkoš chuťových buněk a radost rozlévající se do celého těla. Láska prochází žaludkem, ale než se do něj dostane, přechází přes všechny smysly. Pohled na převalující se tekutinu v křišťálové sklenici, vůně kvalitního alkoholu stoupající nahoru do nosu, jemné praskání bublinek na tváři krásné ženy a nakonec samotná chuť nápoje či pokrmu v ústní dutině. Vyberte si některou z degustací a pak stačí pouze zavřít oči a ochutnávat, nejlépe ve dvou, protože ve dvou se to lépe táhne i ochutnává.

     
    • 1 090 Kč

    Detail

    Degustace vína - gurmánský zážitek
    Kurz vaření Ola Kala - 5 nejoblíbenějších thajských jídel s neomezenou degustací vín
    • Gurmánský zážitek: 1 – 2 osoby

    Připravte thajská jídla, jako kdybyste z Thajska sami pocházeli. Na tomto kurzu vaření zvládnete postupy výroby vlastní kari pasty, práci s bylinkami jako to dělají v Asii a dochucovat s exotickými pochutinami jako rybí a ústřicová omáčka. Kurz je vhodný jak pro úplné začátečníky, tak pro pokročilé kuchaře. Vařit budete ikonickou polévku Tom Kka Koong s krevetami a kokosovým mlékem, jarní závitky Popia Tod, hovězí maso se zeleným kari Kaeng Khiao Wan Neua, všemi oblíbené rýžové nudle s kuřecím masem Pad Thai Kai a jako dezert vykouzlíte exotický kokosový pudink s grilovaným ananasem. Vaši kulinářskou zkušenost doprovodí degustace celých 12 druhů francouzských vín doporučených světovým someliérem Cédricem Picotem. Na svých výtvorech si na závěr s dalšími účastníky kurzu pochutnáte a odnesete si s sebou osvědčení, že jste kurz absolvovali. Zážitek obsahuje: Poukaz na kurz přípravy thajských jídel pro 1 nebo 2 osoby (dle zvolené varianty) Welcome drink - sklenici sektu 4 hodiny intenzivního kulinářského kurzu Veškeré suroviny Neomezenou degustaci vína po celou dobu kurzu (cca 12 druhů vín) Lahodnou kávu a výběr z různých druhů čajů Vodu a domácí ledový čaj Recept připravovaného menu na doma Zástěru k zapůjčení Certifikát o absolvování kurzu Průběh zážitku: V Ola Kala se vaří vždy ve dvojicích při maximálním počtu 14 lidí. Každý účastník uvaří pod dohledem špičkových šéfkuchařů kompletní menu, které se skládá z minimálně čtyř chodů a zpravidla bývá zakončené dezertem. Účastníci si připravují vlastní porce a postupně usedají k prostřené tabuli, kde okusí svá čerstvě uvařená jídla. Během kurzu je k dispozici dokonalý servis tříčlenného personálu (servis u stolu, vinný servis a lektor). Gastronomický zážitek doplňuje neomezená degustace vína (cca 12 druhů vín) po celou dobu kurzu a výběr z kávy a různých druhů čajů. K dispozici je také voda či domácí ledový čaj. Na závěr získá každý z účastníků certifikát o absolvování kurzu. Počet osob: 1 - 2 osoby (dle zvolené varianty) Trvání: cca 4 hodiny Sezóna: Celoročně. Doprovod: Není možný. Lokalita: Praha. Ostatní informace: Minimální věk pro účastníky zážitku je 16 let. Osoby mladší 18ti let nesmí požívat alkohol – při rezervaci osoby mladší 18ti let je nutné na tuto skutečnost upozornit.

    Gastro kurzy a vaření

     
    • 3 600 Kč

    Detail

    Degustace vína - gurmánský zážitek - Kurz vaření Ola Kala - steaky a burgery s neomezenou degustací vín
    Kurz vaření Ola Kala - steaky a burgery s neomezenou degustací vín
    • Gurmánský zážitek: 1 - 2 osoby

    Správný masožravec si vždy rád pochutná na výborném fláku masa. Příprava steaků a burgerů je přesně o umu dokázat maso udělat tak, aby bylo z venku hezky opečené a uvnitř zůstalo měkké a plné šťávy a chuti. Kurz je vhodný jak pro úplné začátečníky, tak pro pokročilé kuchaře. To vás naučí na některém z kurzů Ola kala, které se zaměřují na steaky nebo burgery. Oblečte si kuchařskou zástěru, vydejte se do sympatického pražského studia a staňte se gastroumělcem, který umí s masem dělat divy. Pod vedením profesionálních šéfkuchařů zjistíte, že připravit dokonalý steak nebo burger nemusí být žádná věda. Podle zvoleného typu kurzu se naučíte, jak vykouzlit flank steak, rib eye steak nebo třeba Black Panther Burger s trhaným vepřovým masíčkem. Vaši kulinářskou zkušenost doprovodí degustace celých 12 druhů francouzských vín doporučených světovým someliérem Cédricem Picotem. Zážitek obsahuje: Poukaz na kurz přípravy steaků nebo burgerů dle vašeho výběru pro 1 nebo 2 osoby (dle zvolené varianty) Welcome drink - sklenici sektu 4 hodiny intenzivního kulinářského kurzu Veškeré suroviny Neomezenou degustaci vína po celou dobu kurzu (cca 12 druhů vín) Lahodnou kávu a výběr z různých druhů čajů Vodu a domácí ledový čaj Recept připravovaného menu na doma Zástěru k zapůjčení Certifikát o absolvování kurzu Tento poukaz vám umožňuje si vybrat z následujících kurzů vaření: Steak a vše ze svíčkové Jihoamerická masa Řeznické steaky B&W Burger a Brownies  Tyto kurzy naleznete také ZDE v sekci MASO. Průběh zážitku: V Ola Kala se vaří vždy ve dvojicích při maximálním počtu 14 lidí. Každý účastník uvaří pod dohledem špičkových šéfkuchařů kompletní menu, které se skládá z minimálně čtyř chodů a zpravidla bývá zakončené dezertem. Účastníci si připravují vlastní porce a postupně usedají k prostřené tabuli, kde okusí svá čerstvě uvařená jídla. Během kurzu je k dispozici dokonalý servis tříčlenného personálu (servis u stolu, vinný servis a lektor). Gastronomický zážitek doplňuje neomezená degustace vína (cca 12 druhů vín) po celou dobu kurzu a výběr z kávy a různých druhů čajů. K dispozici je také voda či domácí ledový čaj. Na závěr získá každý z účastníků certifikát o absolvování kurzu. Počet osob: 1 - 2 osoby (dle zvolené varianty) Trvání: cca 4 hodiny Sezóna: Celoročně. Doprovod: Není možný. Lokalita: Praha. Ostatní informace: Minimální věk pro účastníky zážitku je 16 let. Osoby mladší 18ti let nesmí požívat alkohol – při rezervaci osoby mladší 18ti let je nutné na tuto skutečnost upozornit.

    Gastro kurzy a vaření

     
    • 3 600 Kč

    Detail

    Degustace vína - gurmánský zážitek - Kurz vaření Ola Kala včetně neomezené degustace vín - univerzální poukaz
    Kurz vaření Ola Kala včetně neomezené degustace vín - univerzální poukaz
    • Gurmánský zážitek: 1 osoba

    Jste v kuchyni úplný nováček nebo se v ní cítíte jako ryba ve vodě? Chcete se naučit základy nebo toužíte prohloubit své gastronomické umění a posunout ho o úroveň výš? To vše a mnohem víc vám nabídne bohatá nabídka kurzů kulinářského ateliéru Ola Kala, ze které si zaručeně vybere každý. Na výběr budete mít ze dvou luxusně zařízených kulinářských ateliérů Ola Kala v Praze. Užijte si jedinečný kurz vaření s degustací lahodných vín a ponořte se naplno do gastronomie celého světa. Zážitek obsahuje: Univerzální poukaz na kurz dle vašeho výběru pro 1 nebo 2 osoby (dle zvolené varianty) Welcome drink - sklenici sektu 4 hodiny intenzivního kulinářského kurzu Veškeré suroviny Neomezenou degustaci vína po celou dobu kurzu (cca 12 druhů vín) Lahodnou kávu a výběr z různých druhů čajů Vodu a domácí ledový čaj Recept připravovaného menu na doma Videonávod k přípravě na doma Zástěru k zapůjčení Certifikát o absolvování kurzu (Kurzy vybíráte z kompletní nabídky kurzů v ceně vámi zakoupeného balíčku, konkrétní kurz si zvolíte při rezervaci zážitku) Kompletní nabídku kurzů naleznete ZDE Pro Balíček 1 vybírejte například tyto kurzy: Česká kuchyně Omáčky, maso a houskový knedlík Studená kuchyně Francouzská kuchyně Italská kuchyně Španělská kuchyně Mexiko hity Mořské ryby Pečení Vegetariánsky s chutí Pro Balíček 2 vybírejte například tyto kurzy: Řeznické steaky Jihoamerická masa Steak a vše ze svíčkové Syrská kuchyně Asijský street food Thajská kuchyně Sushi a japonská kuchyně Vietnamská kuchyně Libanonská kuchyně Indická kuchyně Průběh zážitku: V Ola Kala se vaří vždy ve dvojicích při maximálním počtu 14 lidí. Každý účastník uvaří pod dohledem špičkových šéfkuchařů kompletní menu, které se skládá z minimálně čtyř chodů a zpravidla bývá zakončené dezertem. Účastníci si připravují vlastní porce a postupně usedají k prostřené tabuli, kde okusí svá čerstvě uvařená jídla. Během kurzu je k dispozici dokonalý servis tříčlenného personálu (servis u stolu, vinný servis a lektor). Gastronomický zážitek doplňuje neomezená degustace vína (cca 12 druhů vín) po celou dobu kurzu a výběr z kávy a různých druhů čajů. K dispozici je také voda či domácí ledový čaj. Na závěr získá každý z účastníků certifikát o absolvování kurzu. Počet osob: 1 - 2 osoby (dle zvolené varianty) Trvání: cca 4 hodiny Sezóna: Celoročně. Doprovod: Není možný. Lokalita: Praha. Ostatní informace: Minimální věk pro účastníky zážitku je 16 let. Osoby mladší 18ti let nesmí požívat alkohol – při rezervaci osoby mladší 18ti let je nutné na tuto skutečnost upozornit.

    Gastro kurzy a vaření

     
    • 3 300 Kč

    Detail

    Degustace vína - gurmánský zážitek - Ochutnávka šampaňského
    Ochutnávka šampaňského
    • Okres: Praha
    • Město: Praha
    • Gurmánský zážitek: 1 osoba
    • Specifikace: Ochutnávka šampaňského

    Degustace se skládá z šesti vzorků šumivého vína z oblasti Champagne. U alkoholu to však nekončí, protože zkušený sommeliér ochutnávku proloží informacemi o způsobu výroby, podávání i o kraji jeho původu. Gurmánský zážitek probíhá v Praze a je určen pro jednu osobu. Po této ochutnávce bude každý příjemně ovíněn! Šampaňské víno k ochutnání: • René Geoffroy - Pureté-non dosé - šampaňské bez přídavku cukru z vinařského domu již ze 17. století, • Doyard-Mahé - Carte d´Or Brut - svěží šampaňské s chutí citrusů založené na odrůdě Chardonnay, • Paul-Etienne Saint Germaine - Cuvée Tradition - svěží šampaňské z vinic Grand Cru s květinovými nádechy, • René Geoffroy - Empreinte 2006 Brut Premier Cru - šampaňské zrající 5 až 6 let je směsí všech tří odrůd vína, • Doyard-Mahé - Rosé Brut Premier Cru - toto šampaňské má tmavě růžovou barvu a chutí připomíná červené ovoce, • Guy Charbaut - Millésime Brut 2005 Premier Cru - ročníkové šampaňské (vintage), dvě třetiny Pinot Noir a jedna třetina Chardonnay, skvělá harmonie.
    Zážitek - Ochutnávka šampaňského Co dělat v Praze? Vyrazte za zážitky | Adrop.cz
    Zážitky | Gurmán | Degustace vína

    Gastronomické zážitky

     
    • 1 100 Kč

    Detail


    Zobrazeno 1-5 z 5 nalezených

    Vyhledáváme:   Adrop.cz | Zazitky.cz | Esennce.cz